Green devil 2014

Ove subote 12.04.2014. na Medvednici u organizaciji TK Maksimir održati će se državno prvenstvo u kros duatlonu. Naziv utrke je Green Devil 2014.

Nakon uspješno održane utrke Green Devil utrke 2013.g. koja je održana kao promotivna utrka kros duatlona i kao prva takva na zagrebačkoj gori Medvenici, ove godine utrka Green Devil 2014 biti će državno prvenstvo u kros duatlonu. Utrka će se održati u blizini hotela Snježna kraljica. Na utrci će se moći nastupiti u “Super Sprint” disciplini, “Sprint” disciplini, promotivna utrka za studente i nelicencirane sportaše/rekreativce, a ujedno će biti održana i dječja promo utrka za one najmlađe.

Naravno staze su prilagođene svim kategorijama. Ovisno o kategoriji u kojoj se nastupa ovisi dužina same utrke. U najjačoj kategoriji “Apsolutna” prvo se trči 3km (2 kruga po 1,5km), nakon čega natjecatelji prelaze na bicikl gdje ih čeka 12km duga staza (4 kruga po 3km) i za kraj još 1,5km trčanja. Staze za trčanje i bicikl su obje na šumskoj podlozi, valovite tako da vozače očekuju zahtjevni usponi i zanimljivi usponi. Pozivamo vas sve da dođete u subotu 12.04.2014. do livade kod hotela Snježna kraljica i svojim nastupom ili navijanjem uvećate ovaj događaj.