7.Green devil week

U organizaciji našeg kluba održan je sedmi po redu Green devil . U tjednu koji je slijedio palo je puno kiše da bi nas na dan natjecanja dočekao i snijeg. S obzirom na niske temperature odaziv natjecatelja više nego zadovoljavajući. Prvog dana natjecanja program se sastojao od pet utrka . Natjecanje su otvorili oni najmanji stručnog naziva ˝minići˝ od kojih se na startu našlo troje natjecatelja . Naravno svo troje su odnijeli zaslužene medalje te svojom pojavom dokazali da niti loše vrijeme ne može utjecati na njih . Nešto više natjecatelja bilo je u utrkama koje su uslijedile točnije Početnici A i Početnici B . Od naših natjecatelja upečatljive rezultate ostvarili su Marko Jurič kao pobjednik kod Početnika A te Zora Kulstrunk kao pobjednica kod Početnica B . Bravo klinci . Nakon početnika na red su nam došli kadeti kod kojih smo imali dosta predstavnika . Odličan rezultat ostvarila je Roza Šporčić koja je utrku završila druga od jedanaest natjecateljica . Kod dječaka najbolje se snašao Marin Stipčević koji je izborio peto mjesto od dvadeset natjecatelja . Vrhunac prvog dana bile su seniorske utrke . Dominaciju u ovoj disciplini potvrdio je Silvije Tomac koji je s 1:40 min slavio ispred Vinka Vrebca(Swibir) i Matije Avirovića(Swibir) . Kod natjecateljica odličan rezultat ostvarila je Jana Filipović popevši se na drugo mjesto te iza nje se našla starija sestra Ema koja je osvojila treće mjesto . Što se tiče ekipnog poretka tu smo odnijeli i muško i žensko zlato . Bravo svi .

Nedjelja je bila predviđena za jednu utrku od kojih su pravo nastupa imali samo seniori i juniori te se okupila lijepa brojka od 40-ak natjecatelja . S obzirom na loš tjedan pred natjecanje  bili smo primorani veliku stazu promijeniti te se utrka odvijala na istoj stazi kao i u subotu samo se radio duplo veći broj krugova . Pobjeda kod muških nije bila upitna te se Silvije Tomac s velikom razlikom od četiri minute ponovno okrunio kraljem Sljemena . Iza njih do samog kraja bila je borba između Vinka Vrebca(Swibir) i našeg Eugena Popovića da bi u zadnjem krugu trčanja za osam sekundi Eugenu izmaknulo drugo mjesto . Kod natjcateljica slično kao i u subotnjoj utrci . Maja Bonačić(Swibir) uvjerljivo je slavila ispred naše Jane Filipović dok se na treće mjesto popela Elizabeta Vitasović(Petar Zrinski) . Kod ekipa ponovno pobjednici članovi našeg kluba u postavi Tomac,Popović,Škrinjarić dok su cure izborile srebro u postavi Filipović,Crnčan,Gorup .

Čestitke i ostalim članovima na nastupu i na pomoći oko organizacije . Slijede nam dva tjedna do prvog triatlona u sezoni na lijepoj Koručuli .

Velika foto galerija nalazi se na linku :

https://www.facebook.com/pg/xcduathlon.hr/photos/?tab=album&album_id=2227744947290787

https://www.facebook.com/pg/xcduathlon.hr/photos/?tab=album&album_id=2227007544031194

https://www.facebook.com/pg/xcduathlon.hr/photos/?tab=album&album_id=2226998970698718

Rezultati dostupni na linku :

http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/green-devil-2019-sprint/

http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/green-devil-2019-supersprint/

 

Možda vam se svidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *