Naši najmlađi na pripremama !

Nakon što smo se najeli fine šunkice i jaja za Uskrs, u utorak 3. travnja otpratili smo naše najmlađe na 1. proljetne pripreme u organizaciji Triatlon kluba Maksimir. Vrijeme proljetnih školskih praznika mladi sportaši odlučili su iskoristiti na zdravi sportski način. Šest dana bili su smješteni u Falkensteiner hotelu Diadora u Petrčanima te su pod stručnim vodstvom trenera Lovre Lisjaka i Vedrana Planinšeka odrađivali sve predviđene akcije i zadatke.

Nakon cjelodnevnog putovanja i upoznavanja zaboravljenih dijelova Hrvatske, sportaši su u popodnevnim satima stigli na odredište, raspodjelili se u sobe, večerali i otišli na rani počinak.

Drugi dan priprema počeo je jutarnjim buđenjem i laganom šetnjom nakon koje su naši sportaši napunili baterije na doručku. Dan smo ispunili plivanjem na gradskim bazenima u Zadru, te bicikliranjem i trčanjem. Bilo je tu svega, od zelene salate na ručku, popodnevnog spavanja do raznih poligona ,šetnji i pravih zvjezdanih priča na večernjem futingu. Učili smo ih kako biti “Veliki”.
Trećeg dana prognoza je najavila loše vrijeme i povremene pljuskove. Nešto lakši dan započeli smo jutarnjim plivanjem, nakon čega smo spremni dočekali ručak, na kojem smo upoznali pticu Falkija(prijatelja djece). Popodnevni program bio je namjenjem za izlet i posjet starom gradu Ninu i našem prijatelju Grguru Ninskom, kojem smo dobro protrljali palac i zaželjeli želje.😉Upoznali smo se sa solanom, starim građevinama Nina i Rimskim toplicama. Nakon toga krenuli smo za Zadar te naletili na dva od pet bunara. Usput smo svratili do Donata po sladoled, malo osluškivali pjesmu valova na Morskim orguljama i ipak malo hodali po suncu na kraju našeg izleta.
Čevrti dan vrijeme nas je poslužilo pa smo dan započeli šetnjom, istezanjem i bacanjem “žabica” u moru. Taj dan smo odradili posljednji trening plivanja u Zadru, pa smo nakon toga za nagradu odradili i lagano trčane na tartan stazi u prekrasnom sportskom kompleksu Višnjik. Popodne smo trčali i vozili bicikle po vinogradima, te kroz igru i zabavu vježbali tranziciju. Nekima je bilo malo “teško”, ali kad su shavatili koliko su zapravo spretni i sposobni brzo su na to zaboravili. Navečer smo igrali zabavne igre i dobro se istegnuli na igri Twister.
Peti dan umjesto standardnog treninga odlučili smo se zabavljati sa djecom na hotelskom bazenu, učili okrete u vodi, puzali po dnu bazena i radili još mnogo zanimljivih stvari. Kroz svestrani pristup i zabavu djeca najviše upijaju i uče. Popodne nam je na rasporedu bio biciklizam i trčanje sa učenjem novih znanja i vještina. Posljednja večer završila je laganom šetnjom uz more, promatranjem zvijezda i pitanjima dali postoje “mali zeleni”?!  Niti jedan dan priprema nije bio jednak, pa su djeca svakim danom sve više i više uživala i stjecala nova prijateljstva.

Šesti dan nakon doručka također smo se okupali u hotelskom bazenu, popakirali kofere i bicikle, te nakon ručka krenuli put kuće. Usput smo stali u Korenici na sladoledu i podjelili svima zaslužene diplome.

Na kraju možemo reći da je bilo tu svega, od plivanja, bicikliranja i trčanja, do razgledavanja prirode, jutarnjih šetnji, večernjeg promatranja zvijezda. Osluškivali smo zvukove mora i uglavnom puno se igrali. Bilo je tu i borbe sa povrćem i salatama, ali smo ipak savladali i tu prepreku. Neke dogodovštine su nas uspjele nasmijati čak i do suza. Malo smo i padali i ogrebali noge i ruke, ali najvažnije je da smo se uvijek ustali jači i spretniji. U svemu smo sudjelovali zajedno kao TIM “Mali i Veliki”, te smo svi zajedno dobili jedno novo životno iskustvo i naučili puno novih vještina.

Zato smo i mi kao Treneri ponosni na sve Vas koji ste sudjelovali i bili dio ove priče!

Možda vam se svidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *