Tomac kralj Sljemena

Ovog vikenda startala je triatlonska sezona sa uvijek atraktivnim kros duatlonima na Medvednici u organizaciji TK Makasimir. U subotu je na rasporedu bilo natjecanje u SUPERSPRINT KROS DUATLONU. Preko 120 natjecatelja, prekrasno vrijeme i dobra staza garantirali su spektakl i odmjerivanje snaga između 10 triatlonskih klubova. Novost ovogodišnje utrke je natjecanje najmlađih Početnika A i B u Mini kros duatlonu. Uz puno borbenosti, veselja i smijeha naši najmlađi sportaši zaradili su svoju unikatnu medalju. U jakoj kadetkoj konkurenciji, gdje je sudjelovalo 40-ak duatlonaca, medalje su otišle u Pulu, Swibir i Petar Zrinski. Valja istaknuti kako je pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela aktualna državna prvakinja iz Srbije, Lana Gavrilović. Kod juniora u ženskoj konkurenciji pobijedila je Ema Filipović, ispred Anie Žufić iz TK Pula i Jane Filipović iz TK Maksimir, dok je u muškoj konkurenciji najbrži bio Josip Meštrić iz TK Maksmir, ispred dvojca iz Pule Luke Gregorinića i Denija Ćosića. U apsolutnoj konkurenciji, dominirali su sportaši iz TK Maksimir koji su odnijeli svih 6 medalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Valentina Belović, aktualna prvakinja Hrvatske u kros duatlonu, ispred sestri Filipović, Eme i Jane koje nisu popuštale jedna drugoj sve do ciljne crte. U muškoj konkurenciji apsolutni vladar Green Devila, Silvije Tomac, dominirao je cijelu utrku i na kraju uzeo zlato ispred braće Meštrić, Josipa i Matije. U ekipnom poretkui u muškoj i u ženskoj konkurenciji zlato su uzeli sportaši iz TK Maksimir, srebro je pripalo TK Pula, dok je bronca otišla u TK Swibir.

Još toplije vrijeme dočekalo nas je u nedjeljno jutro kada je na rasporedu bilo PH u SPRINT KROS DUATLONU. U dužoj i izmjenjenoj stazi natjecalo se 36 sportaša. U juniorskoj konkurenciji najbrža je bila Ema Filipović, ispred sestre Jane, dok je treće mjesto osvojila Til Ocvirk iz TK Swibir. U muškoj konkurenciji pobjednik je bio Borna Katić iz TK Swibira, ispred Timoteja Kocena iz TK Maksmir i Marka Varge iz TK Swibir. U apsolutnoj konkurenciji pobijedila je Ema Filipović, ispred Valentine Belović i Jane Filipović. Kod muškaraca, zlato je opet uzeo Silvije Tomac, ovog puta ispred Vinka Vrebca iz TK Swibir i Eugena Popovića iz TK Maksmir. U ekipnom prvenstvu pobjedu su zaslužili sportaši i sportašice iz TK Maksmir, drugo mjesto kod muškaraca i žena pripalo je ekipi Swibira, dok su treći bili dečki iz TK Zagreb.

Hvala svima koji pridonose da se ova utrka iz godine u godinu diže za stepenicu više, te vas ovom prilikom pozivamo na slijedeće Prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu koje će se održati u nedjelju 13.5. na karting stazi u Španskom.

Velika fotogalerija na linku :

https://www.facebook.com/pg/xcduathlon.hr/photos/?tab=album&album_id=1734731853258768

https://www.facebook.com/pg/xcduathlon.hr/photos/?tab=album&album_id=1732667486798538

Rezultati na linku :

http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/green-devil-2018-supersprint/

http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/green-devil-2018-sprint/

Možda vam se svidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *