Europsko prvenstvo kros duatlon , Rumunjska

Nakon što su nam splasnule emocije i rezultati s prve utrke u sezoni put nas je odveo u daleku Rumunjsku
na europsko prvenstvo u klasičnom kros duatlonu . Pa krenimo redom . Polazak u 08:00h s kineziološkog fakulteta te kasni dolazak
oko 22:00h na odrediše . Po dolasku brzo obavljen booking u smještaj te rani odlazak na spavanje kako bi se natjecatelji maksimalno
odmorili za trening u petak. Petak smo startali ranim doručkom u hotelu u kojem smo bili smješteni te mso nakon toga otišli u šetnju i potragu za restoranom
u kojem bi smo obavili ručak. Nakon toga zaputili smo se na stazu utrke gdje je s organizatorima u 14:00h bio planiran trening na stazi za bike i trčanje .
Staza pomalo liči na naš Maksimir samo s nešto više brda . Krug bike-a se odvija oko cijelog parka dok je krug trčanja smješten unutar njega , nešto je kraći te sa par strmih uspona. Sve u svemu dobra staza na atraktivnoj lokaciji. Nakon odrađenog treninga zaputili smo se na večeru te poslije nje na službene registracije te briefing za utrku. Sve prolazi u najboljem redu i s iščekivanjem očekujemo utrke. Subota program starta s utrkom za dobne skupine te para-triatlonce na kojim nismo imali predstavnika.
Nešto kasnije i ujedno vrhunac dana bila je utrka u ženskoj konkurenciji na kojoj je nastupila naša članica Valentina Belović te zauzela odlično 8.mjesto. Rezultat i dojmovi s utrke odlični s obzirom na njen pad s bicikla te sa laganim gubljenjem u šumi na drugom trčanju utrke. Nešto kasnije u sklopu prvenstava održavala se i nočna utrka na 6,5 km na koju su se osim Valentine Belović odvažili Goran Đurić , Lovro Lisjak te Davor Tunuković. Od rezultata na istoj svi natjecalje osim Gorana Đurić ostvarili su 2.mjesta u svojim kategorijama . Bravo i za to . Nedjelja starta nešto ranije i to sa utrkom Juniora i Juniorki na kojoj su nastupali Emil Novosad te Ema Filipović. I kako to već biva da klub i reprezentacija ostane bez medalje pobrinula se Ema Filipović koja se u svojoj kategoriji popela na visoko 3.mjesto. Bravo Ema gdje ti je kraj 🙂 . Naravno ništa lošiji nije Emilov rezultat koji se dočepao 8.mjesta s prekrasnim finišom koji je usprintao Španjolca. Bravo Emil !
Nešto kasnije i ujedno vrhunac događanja bila je utrka muških u kojoj smo u kategoriji Elite imali Vedrana Planinšeka te u U23 kategoriji Silvije Tomca i Eugena Popovića.
Najbolji rezultat i ujedno odličnu utrku odradio je Silvije Tomac koji se popeo na visoko 3.mjesto u kategoriji U23 i samim tim donio još jednu medalju za klub i reprezentaciju . Bravo Silvek ! U istoj je Eugen Popović ostvario 6 mjesto mjesto dok je u kategoriji Elite zbog kvara na biciklu morao odustati Vedran Planinšek.
Koja je volja i želja bila za završetkom utrke mora se reći da je Vedran te odustao na nagovor ekipe nakon što je skoro 2 kruga bicikl nosio kroz šumu. Kapa dolje .
Sve u svemu još jedan prekrasan vikend za nas. Malo umorni od svega , ali s puno emocija , ambijcija za dalje vračamo se u Zagreb.

Slike na linku : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.977911042304094.1073741904.397757356986135&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.978519522243246.1073741905.397757356986135&type=3

Rezltati na linku : http://www.triathlon.org/results/event/2016_targu_mures_etu_cross_duathlon_european_championships

Možda vam se svidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *