Transilvania cross festival

Drugu godinu za redom put nas je odveo u srce Transilvanije, u lijepi rumunjski gradić Targu Mures na Transilvania Cross Festival. U Rumunjsku smo krenuli par dana prije natjecanja kako bi se prilagodili na vrijeme i uvjete na stazi, te se što kvalitetnije pripremili za natjecanje. U odnosu na prošlu godinu, ova utrka je podignuta za stepenicu više, te se u sklopu četvero dnevnog festivala organiziralo Europsko prvenstvo u 2 kros discipline, triatlonu i duatlonu. Na put smo otišli oslabljeni, bez prošlogodišnjeg brončanog na duatlonu, Silvija Tomca. Uz taj hendikep, niti puno jača konkurencija u odnosu na prošlu godinu, nije nam išla u prilog, te zbog toga naša očekivanja nisu bila prevelika. Išli smo steći ponešto europskog iskustva i dati sve od sebe na utrci.

DUATLON

U juniorskoj konkurenciji imali smo troje predstavnika; Emil Novosad, Matej Žgalin i Ema Filipović. Udaljenost staze bila je 3.1 /10 /1.5 km. Od 21 natjecatelja, Emil je s vremenom 52:55 obranio svoje 8. mjesto od prošle godine sa +3:32 min, dok je Matej sa vremenom 53:09 zauzeo odličnu 9. poziciju sa +3:46 min zaostatka za pobjednikom Miguelom Riuzechom (ESP). Nekoliko pozicija kojih su izgubili na trčanju, dečki su uspjeli vratiti na biciklu, te su na zadnjem trčanju samo potvrdili svoje plasmane.
Od djevojaka, na stazi iste duljine, prošlogodišnja brončana Ema je s vremenom 1:05:13 završila na 6.mjestu od ukupno 7 natjecateljica, sa +8:00 min zaostatka za pobjednicom Martom Menditto (ITA). Od početka cure su nametnule ubitačan tempo trčanja kojeg Ema nije mogla pratit, pa je bilo jasno da neće obraniti prošlogodišnje postolje. Na biciklu je jedna natjecateljica odustala pa se Ema morala zadovoljiti 6. mjestom ukupno.
U elite konkurenciji imali smo jednog predstavnika po spolu i oboje su završili u TOP 10. Udaljenost staze je bila (6.2 /20 /3.1 km). Kod muških Filip Turk zauzeo je solidno 10. mjesto od ukupno 28 sportaša s vremenom 1:39:02. Za pobjednikom Briceom Daubordom (FRA) zaostao je 6 minuta i 30 sekundi. Nakon 1.trčanja Filip je bio na nezahvalnoj 20.poziciji (+4:00 za 1.), ali je tada furioznom i ludom vožnjom bicikla (4. vrijeme bicikla) skinuo 10 pozicija i laganim 2. trčanjem samo potvrdio TOP10 plasman.
Kod žena prošlogodišnja 8. Valentina Belović i ove je godine zauzela 8. poziciju od 14 žena s vremenom 2:01:29. Za pobjednicom Sanne Broeksma (NED) zaostala je 11 minuta. Valentina je imala solidno trčanje (+1:30 za 1.). U odnosu na prošlu godinu vidi se njen napredak na biciklu, ali nedovoljan da se uspoređuje sa najboljima (+9:30 za 1.) S obzirom na je Valentina nastupala ozlijeđena zadovoljni smo ostvarenim rezultatom.
TRIATLON
U kros triatlonu imali smo po 2 sportaša u natjecateljskoj i 2 u rekreativnoj kategoriji.
Emil Novosad je u juniorskoj kunkurenciji, na duljini staze 0.5 /13.5 /3.1 km, zauzeo 15. mjesto od 26 sportaša s vremenom 1:08:53, Za pobjednikom Talijanom Filippeom Pradellom zaostao je 7minuta i 30 sekundi. Plivanje je disciplina na kojoj Emil mora najviše poraditi kako bi bio konkurentniji na europskom nivou.
Na duplo dužoj stazi 1 /23.5 /6.2 km , naš Eugen Popović u kategoriji U-23 zauzeo je 9. mjesto od 12 sportaša s vremenom 2:03:08. Za apsolutnim pobjednikom Talijanom Marcellom Ugaziom zaostao je 19 minuta.
Naša AGE reprezentacija u sastavu predsjednik Mario Kasović i dopredsjednik Goran Đurić nastupala je na kros triatlonu i ostvarila vrijedno iskustvo 😉
Goran Đurić je sa vremenom 2:16:01 zauzeo 6. mjesto od 20 natjecatelja u svojoj kategoriji. dok je Mario Kasović sa 3:06:04 zauzeo 22.mjesto u svojoj kategoriji.
Detaljni rezultati na linku :

Možda vam se svidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *